Venedik 80, Matteo Garrone Gümüş Aslan’ı kazandı

Felaket

New member

Böylece “Venezia 80”, pek çok ödüle layık görülen İtalyan eserlerinin tahminlerinin çoğuna saygı gösterilmesi ve büyük memnuniyetle sona eriyor. Geleneğe göre bu 80. edisyonun kapanış törenini vaftiz annesi açtı. Caterina Murino. “İşte geldik, hepimizin beklediği an geldi. Venedik’teki bu günler, söz verdiğimiz gibi, sergideki tüm filmler gibi unutulmazdı” dedi. Bizi büyüleyen güzel hikayeler. Ve bulmak harika sabahtan akşama kadar tüm odalarda seyirci mevcuttu”. “Ve Venedik’in en iyi kanatlarının hemen altında, tiyatroların bize her zaman öğrettiği bir şeyin doğrulanması geldi – diye devam etti: Tüm bu hayaller ancak sizin gibi yan yana oturarak hep birlikte hayal kurma cesaretine sahip olmaya devam edersek anlamlı olur – diye ekledi halka hitaben. Bu yüzden bize hayal kurmaya devam eden hepinize teşekkür ederim”. Murino, Bienal’e her zamanki gibi teşekkür ederek, “Beni istediği ve desteklediği için Barbera’ya” özel bir teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Artık ödüllerin verilmesinin zamanı, bölümden başlayarak geldi. Venedik Sürükleyici. Marion Burger ve Ilan Cohen’in “İmparator” adlı eseri Başarı Ödülü’nü, Adriaan Lokman’ın “Akış” adlı eseri Jüri Özel Ödülü’nü, Celine Daemen’in “Şarkılar İçin Yoldan Geçen” adlı eseri ise Venedik Sürükleyici Büyük Ödülü’nü kazandı.

Bölüm “Venedik Klasikleri” En iyi restore edilmiş film ve sinemaya ilişkin en iyi belgesel ödülleri verilir. Film, en iyi restorasyon olarak değerlendirildi “Hareketli” Shinji Somai’nin yazdığı, en iyi belgesel ise “Çok teşekkür ederim” Alex Braverman tarafından. İzleyicilerin “Orizzonti Ekstra” ödülü “Mutluluk“, gördüğü film Micaela Ramazzotti yönetmen olarak ilk kez sahneye çıktı. Duyguları başlangıçta kelimeleri alıp götürdü ve ardından uzun bir teşekkür listesi başladı. “Bu ödülü beni seven herkese ithaf ediyorum” dedi. Kalbinize ulaşmaya ruhumu adadım; buradaysam hepinize teşekkür ederim. Bu ödülü zor bir hayat yaşayanlara ithaf ediyorum. Hayattaki mutsuzluğun hassas anı. Mutsuzluk uzun sürebilir ama her zaman mutluluk için savaşmalıyız ki bu hepimizin ihtiyacı olan bir şeydir.”

Daha sonra ödülü veren jüri sahneye çıktı”Geleceğin aslanı“, Luigi De Laurentiis’in ilk eseri. Kazanan filmin yönetmeni ve yapımcısına 50 bin dolarlık iki çeki teslim eden kişi oldu Claudia Gerini. Kazanmak “Aşk Bir Silahtır“, Lee Hong-Chi tarafından.

Birincilik ödülü “Ufuklar” bölümüiçin olanı en iyi kısa filmatandı”Kısa Bir Yolculuk“Erenik Beqiri. Enrico Maria Artale“El Paraiso” şarkısıyla “Orizzonti” ödülünü kazandı en iyi senaryo. En iyi aktör Moğol aktör yargılandı Tergel Bold-Erdene“Rüzgar Şehri” filminin kahramanı olurken, “El Paraiso” da ödüle layık görüldü. en iyi kadın oyuncu, Maria Rosa De Francisco. jüri özel ödülü O gitti “Bitmeyen bir Pazar“, Alain Parroni. Mikka Gustafson“Cennet Yanıyor” şarkısıyla birinci oldu yönetmen ödülü. Ve son olarak ödül en iyi filmatandı “Herşeyin Açıklaması“, Gabor Reisz’in yazısı.

“Venezia 80” resmi bölümünün jürisinin sahneye çıkmasıyla birlikte yarışma ödüllerinin zamanı geldi. İlki, yeni ortaya çıkan bir aktöre atanan Marcello Mastroianni’ye ithaf edilen film. Ve bunu kazanacak olan da o Seydou Sarrkahramanı”ben kaptanım” Matteo Garrone tarafından. Volpi Kupası en iyi erkek performansı için onu eve götürüyor Peter Sarsgaard “Hafıza” için. Sarsgaard, kabul konuşmasında Hollywood oyuncularının mücadelesine ve yapay zeka kullanımının tehlikelerine değindi. Ancak en iyi kadın performansı dalında Volpi Kupası’nı kazandı. Cailee Spaeny “Priscilla” için. Guillermo Calderon ve Pablo Larraín bunun yerine aslan kazandı en iyi senaryo “El Conde” filmi için.

jüri özel ödülü O gitti “Yeşil Kenarlık“Agnieszka Holland, Japon filmi iken”Kötülük mevcut değil” Ryusuke Hamaguchi tarafından kazandı büyük jüri ödülü. Matteo Garrone“Ben Kaptanım” şarkısıyla ödüle layık görüldü En İyi Yönetmen dalında Gümüş Aslan. “Zavallı Yaratıklar!” (“Zavallı Şeyler“) Yunan yönetmen tarafından Yorgos Lantimos kazananı altın Aslan Başrollerinde Emma Stone’un, Mark Ruffalo ve Willem Dafoe’nun da yer aldığı siyah beyaz film, Disney’le birlikte sinemalarda gösterime girecek ve Venedik’te oyuncular grevdeyken sadece Lanthimos tarafından sunuldu. Yapımcılığı İngiltere’de yapılan film, Alasdair Gray’in 1992 yılında yazdığı aynı isimli romanın film uyarlaması olup, bir tür feminist Frankenstein öncesi Bella Baxter’a odaklanmaktadır.