Venedik 80, Pietro Castellitto “Enea” ile Lido’yu fethediyor

Felaket

New member
Film

Festoonlar ve yüksekler, eczane ve ayrıcalıklı kulüp, Enea bir eğlence kralı gibi hareket ediyor, ait olduğu lüks bir dünyada ticaret yapıyor, kendisinin ve başkalarının aşırı refahının girişimcisi, her zaman markalı. Kendisi bir tenis eğitmenidir ancak gerçekte kendisinin de yaşadığı zengin Roma’da maksimum başarıyı hedefleyen genç bir girişimcidir. Öğrenci kardeşinin ilk çocuğu olmasına rağmen onunla oynuyor, orta sınıf anne ve babasıyla konuşuyor, psikolog babasıyla, televizyonda kitap köşesi sunan annesiyle konuşuyor ve onlara güveniyor. Mesleği havacı olan en yakın arkadaşı Valentino ile birlikte Kuzey Roma’da bir suşi restoranı işletir ve bir partide aşık olduğu güzel bir kızla tanışır.

Yaşadığını hissetme arzusu

Filmin başkarakteri, yönetmeni ve senaristi Pietro Castellitto’ya göre, “Aeneas romantik bir kahraman. Dünyanın herhangi bir şehrinde kendini tüm gençlere karşı özgür hissetmek, elitist olmayan bir arzudur.” Ailesi hangi mahalle ve çağda burjuvadır? “Evet, ama kayıtsız değil, nihilist çocuklar yetiştirdiği klişesi, burada ailesi insanlıkla dolu. Aeneas, insanın savaştayken hayatı daha iyi hissetmesi gibi trajik bir paradoksu yaşıyor ve kendisi ve arkadaşı kendi icatlarını icat edecekler. kendi savaşı.” Yönetmen: “Kendini canlı hissetme arzusundan, dolayısıyla kişinin geleceğini gizemli hale getirebilme arzusundan bahseden bir film ve aile bazen sizi çok fazla yönlendirebiliyor, sıkıcı olabiliyor, tüm hayatınız boyunca uğraştığınız bir yer. 30 yaşındaki bu iki çocuğa, o zamanlar benzer hikayelerde çokça mevcut olan aileye ters vuruşu anlatmamanın tuhaf olduğunu, benzer hikayeleri olanların en etkileyici konularının sadece silah sesleri veya uyuşturucular değil, aile kavgaları, ailenin günlük yaşamı olduğunu anlatıyor. “. Castellitto, “Enea, gangster kısmı olmayan bir gangster filmi. Türü olmayan bir tür hikayesi” diye şaka yapıyor.

Bir aile filmi

Enea aynı zamanda bir aile filmi: Babası Sergio Castellitto, erkek kardeşi ise gerçek kardeşlerinden biri olan Cesare. “Filmi babam olmadan yapmak için çok uğraştım ama onun gibisi olmayan ironinin gerekli olduğunu biliyordum, belki de Adam Driver. Bunun biraz kader olduğunu hissettim ve bu seçimden dolayı mutluyum. birbirimizi daha iyi tanımanın, farklı bir ortamda takılmanın yoluydu. Set birbirimizi keşfetmemizi sağladı” diyor. Pietro, genç bir adam olarak film yapmak istemediğini ancak tamamen farklı ortamlarla sık sık karşılaştığını açıklıyor. Daha sonra sinemaya geri döndü ve bu kez babasıyla da çalışmak istedi: “Karakter, kimsenin yapamayacağı şekilde müdahale edebileceğini bildiğim duygusal bir zeminde hareket ediyordu, bu hayaletten kaçmaya çalıştım ama bu kaderdi. bu oldu ve er ya da geç hayaletlerle uğraşmak zorundasın ve onlar ortadan kaybolmadan önce onlarla uğraşmak güzel”.