Venedik Film Festivali, Damien Chazelle jüri başkanlığını yapıyor

Felaket

New member
Damien Chazelle Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica’yı bir filmiyle 2016’da “La La Land” ve 2018’de “First Man” ile olmak üzere iki kez açtı. “La La Land” 14 Akademi Ödülü adaylığı topladı ve En İyi Yönetmen dahil altı ödül kazandı. Damien Chazelle, bu ödülü alan en genç yönetmen oldu. “First Man” 4 Akademi Ödülü adaylığı kazandı ve birini kazandı. İlk uzun metrajlı filmi “Whiplash” (2014), beş Akademi Ödülü adaylığı aldı ve üçünü kazandı. Son filmi ‘Babil’ (2022) üç Oscar adaylığı aldı.

Alice Diyop

Alice Diop adaylığı kabul ederken şunları söyledi: “Beni ağırlayan bir festival olan Venedik Film Festivali’nde Premio Venezia Opera Prima “Luigi De Laurentiis” jüri başkanlığına davet edilmek büyük bir onur ve büyük bir mutluluk. Geçen yıl çok bağış yaptım. Bu yıl bayrağı devralmaktan ve Festivalin her zaman yenilemenin kalbinde yer aldığı sinematografik panoramada yeni yükselen sesleri keşfetmek için çalışmaktan mutluluk duyacağım.” Alice Diop, kurgu uzun metrajlı filmi “Saint Omer”deki ilk çıkışıyla 2022’de Venedik Uluslararası Film Festivali’nde hem Gümüş Aslan – Büyük Jüri Ödülü’nü hem de Geleceğin Aslanı – Venedik Opera Prima Ödülü “Luigi De Laurentiis”i kazandı. . Fransa’da Oscar’a aday gösterilen film, daha sonra en iyi ilk film dalında César ödülü ve Jean Vigo ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda uluslararası ödül kazandı. “Nous” (2020) ile Berlin Film Festivali’nin Karşılaşmalar bölümünde en iyi belgesel ve en iyi film ödüllerini aldı.

Jonas Carpignano

Orizzonti jüri başkanlığını kabul eden Jonas Carpignano, “Bu yıl Orizzonti jürisine liderlik etmek benim için büyük bir onur ve bu ayrıcalık için Venedik Film Festivali’ne çok minnettarım. Orizzonti bize sinema dünyasının derinlerine daldırıyor.Lido’nun salonlarında tanıyacağımız duyguları deneyimlemek ve gerçeklerle temasa geçmek için sabırsızlanıyorum.Bazılarını görme fırsatı buluyorum. Dünyanın en güzel ortamlarından birinde yılın en güzel filmlerinin çekilmesi çok özel bir şey”. Jonas Carpignano ilk çıkışını Cannes’daki Semaine de la Critique’de sunulan, daha sonra üç Spirit Ödülü’ne aday gösterilen ve Gotham Ödülleri’nde en iyi ilk film ödülüne layık görülen “Mediterranea” (2015) ile yaptı. İki yıl sonra Cannes’da ödül alan “A Ciambra” (2017), İtalya’yı Oscar®’da temsil etmek üzere seçildi. “A Ciambra”, David di Donatello için yedi adaylık aldı ve en iyi yönetmen ödülünü kazandı. 2021’de Cannes’daki Quinzaine des Réalisateurs’ta sunulan “A Chiara”, Europa Cinemas Label ödülünü kazandı, altı David adaylığı aldı ve en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.