Vision Pro: Hangi geliştiriciler başlangıçta orada olmak ister?

xTasarim

Global Mod
Global Mod

1. Vision Pro: Hangi geliştiriciler başlangıçta orada olmak ister?

Apple'ın ilk uzay bilgisayarı Vision Pro 2024'ün başında ortaya çıktığında, yeni bir uygulama mağazasının kapıları da açılacak: Kaliforniyalı bilgisayar üreticisinin ilk karma gerçeklik kulaklığını WWDC geliştiricisine ilk kez göstermesi tesadüf değil. konferans. Apple yazılımına ek olarak, üçüncü taraf uygulamalarının potansiyel alıcıları 3.500 dolardan fazla harcamaya ikna edecek ek değer yaratması amaçlanıyor. Peki hangi uygulamalar en iyiler arasında? Peki geliştiriciler bundan ne bekliyor? İpuçları aramaya gittik.

Duyuru

Geliştiriciler için, bir App Store'un açıldığı ilk günde orada bulunup bulunmayacağına karar vermek her zaman bir uzlaşmadır: Temmuz 2008'de iPhone App Store açıldığında, ilk 500 uygulama çok fazla ilgi gördü, kesinlikle daha fazla. Yeni gelen birinin artık binlerce uygulama arasında Apple'ın herhangi bir müdahalesine gerek kalmadan bekleyebileceği gibi. Öte yandan yeni cihazların hedef kitlesi yönetilebilir. Vision Pro ilk yılında diğer Apple ürün kategorilerinin çok gerisinde kalacak: tahminler 450.000 ila 900.000 cihaz arasında değişiyor. Sonuç olarak, başlangıçta ilginç bir soru, başlangıçtan itibaren kaç geliştiricinin orada olacağı olacaktır. Şu anda Şubat ayında yayınlanacağı tahmin ediliyor. Vision Pro başlangıçta yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcuttur.

ABD'den gelen isimler

Apple, ilk başta üçüncü taraf geliştiricilerden kaç tane ve hangi uygulamaları bekleyebileceği konusunda şu ana kadar ağzını sıkı tuttu. Muhtemelen kulaklıkların piyasaya sürülmesiyle bu durum değişecek. Geliştiricilerin uygulamalarını donanım üzerinde önceden test edebilecekleri geliştirme laboratuvarlarını duyuran bir basın bülteninde en az iki başlık önceden açıklandı: takvim uygulaması Fantastik Flexibits ve widget aracından Widgetsmith bağımsız geliştirici David Smith tarafından. Atölye çalışmaları Münih dahil dünyanın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirildi. Ancak katılımcı geliştiricilerin ayrıntıları gizli tutmayı kabul etmesi gerekiyordu.

Prensip olarak, geliştiricilerin Vision Pro için uygulama programlama istekleri konusunda sessiz kalmamaları gerekiyor. İngilizce konuşulan ülkelerde OmniGroup başkanı Ken Case, proje yönetimi yazılımının Mastodon aracılığıyla duyurulduğunu duyurdu. OmniPlan VisionOS'un bir çeşidi üzerinde çalışılıyor.

Almanya'dan biri var

Serbest meslek sahibi geliştirici Kevin Reutter, günlük planlayıcı uygulamasıyla Almanya'dan geliyor Zemin kendilerini ifşa edenlere. “Vision Pro'nun piyasaya sürülmesini öncelikle birincil gelir yaratma platformu olarak görmüyorum. Öncelikli hedefim görünürlük elde etmektir. Vision Pro'yu ilk benimseyenlerin aralarından seçim yapabilecekleri yalnızca birkaç yüksek kaliteli uygulama olmasını bekliyorum. Eğer” Ancak kullanıcılar Planny gibi bir uygulamayla karşılaşır ve onu beğenirse, muhtemelen onu diğer platformlarda da kullanacaklardır. Bu, ağızdan ağıza olumlu bir söylentiye yol açabilir” dedi Haberler Online'a sorulduğunda. Ancak zamanla, VisionOS'un büyük bir yeni gelir kaynağı olmasını bekliyor: “'Başlangıçtan ve sürekli olarak kaliteyi sunmaktan beri ortalıkta olan geliştiriciler için bu, bu, iyi bir itibara ve başarılı bir pazara girişe yansıyacaktır.” Planny, geçen yılın sonunda App Store Ödülü adaylarından biriydi.

Perjan Duro'nun VisionOS sürümündeki MoneyCoach uygulaması.

(Resim: Perjan Duro)

Perjan Duro, ev kitapları ve bütçeleme uygulaması Para Koçu geliştirildi, lansman gününde de hazır bulunmayı planlıyor. Aynı zamanda kendi uygulamasını istiyor MoneySpacesMasrafları paylaşabileceğiniz VisionOS çeşidi olarak piyasaya sürülecek. Ayrıca Vision Pro'ya yapılan zaman yatırımını ve çalışmayı başka bir platform için pazarlama olarak görüyor: “iOS uygulamasına daha fazla ilgi gösterilmesini bekliyorum ve uygulamanın platformun yeteneklerini göstermesini umuyorum.”

Çalıştaylara katıldı

Apple, Haziran 2023'te Vision Pro'yu tanıttıktan yalnızca birkaç hafta sonra, VisionOS için ilk SDK'yı yayınladı. Ancak görüşülen iki geliştirici, geliştirme sürecini farklı algıladı. “MoneyCoach 9 yıldır piyasada olduğu için bazı teknik zorluklar yaşadım. İlk satırlar o zamanlar Objective-C'de yazıldı. VisionOS'u desteklemek benim için kodun yeniden yazılması anlamına da geliyor. Birçok özelliği modernize ettim ve ayrıca “UIKit ile savaştım” İstenilen sonuçları elde edin,” diye anımsıyor Perjan Duro ilk haftalar ve aylarda. Kevin Reutter, SwiftUI kullanımı sayesinde daha az iş yapıyordu ve şöyle diyor: “Özelleştirme çalışmaları minimum düzeydeydi, Mac'te Mac Catalyst'e kıyasla çok daha keyifliydi.” Apple tarafından belgeler, videolar veya doğrudan geri bildirimler yoluyla çok iyi desteklendi.Genç geliştirici, atölye çalışmalarına katılmasına ve Vision Pro'yu çalışırken deneyimlemesine izin verilenlerden biriydi.

Vision Pro için duyurulan başka uygulamalar biliyor musunuz? Bize yazmaktan çekinmeyin.

(mki)

Haberin Sonu