WDR Uygulaması: Artırılmış gerçeklikte savaşın sonuçlarının görünürlüğü

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Bu yılki Didacta boyunca Westdeutsche Rundfunk, yeni artırılmış gerçeklik teklifini “Çağdaş Tanık 1945-DA” sunuyor. Uygulama, savaş sonrası dönemin görüntülerini kullanarak Ulusal Sosyalizmin ve İkinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarını bilgilendirmeli ve çağdaş tanıklarla görüşmelidir. Uygulamanın yayınlanması 8 Mayıs 2025 – 80 yıl önce savaşın sona ermesinin yıldönümü planlanıyor. Didacta'ya teklifin sunumu, fuarın bu yılının ana temasına uyum sağlıyor: “Demokrasi Eğitime İhtiyaç Var: Eğitim Demokrasiye İhtiyaç Var!”

Duyuru

Dijital eğitim teklifi serbestçe kullanılabilir

Çağdaş Tanıklar uygulaması okullar için bir eğitim teklifi olarak tasarlanmıştır, ancak ilgili taraflara yöneliktir. Bu, 2019'da (ne yazık ki en son Android sürümleriyle uyumlu değil) “WDR AR 1933-1945” uygulamasını daha önce yayınlamış olan ve ayrıca NRW bloklarını engellemek için bir uygulamayı sürdüren WDR'nin çalışmasının bir devamıdır.

“WDR AR 1933-1945” uygulaması savaştan bahsediyor. (Resim:

Uygulama: “WDR AR 1933-1945”

)))

Yeni uygulama, Düsseldorf Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Komple Bir Koloni Okulu “Karışık ve Görüş Gerçekliği” Dairesi ile işbirliği içinde geliştirildi. Şimdiye kadar altı kat çağdaş tanık içermelidir. Buna ek olarak, 1945 molozunun manzarasının 360 ° ortamında bir sıçrama da mümkündür.

WDR yönetmeni Dr. Katrin Vernau, uygulamanın okul çocuklarının katılımıyla geliştirilmesinden gurur duyuyor. “Bellek kültürüne bir başka önemli katkı” yaratın.

Didacta ver

Didacta bu yıl 11 Şubat'tan itibaren Stuttgart'ta gerçekleşecek. Kitle büyükelçisi, birkaç yıldır Alman okullarında “sınıf” demokrasi projesini getiren eski bir korsan parti politikacısı olan Marina Weisband.

WDR, Didacta'daki iki seminerde “Çağdaş Tanık 1945 – AR'de Rummer” uygulamasını sunacak. 13:15 – 14:00 arası 13 Şubat 2025

8 Mayıs'ta uygulama, Google Play Store'dan kısa bir süre sonra Apple App Store'da yayınlanmalıdır.

(KBE)