West Side Story'den Chita Rivera ve Anita'ya elveda

Felaket

New member
Tgcom24

Associated Press'e yıllar önce şöyle demişti: “Hareket etmeseydim, bir hikaye anlatmasaydım ya da şarkı söylemeseydim ne yapacağımı bilemezdim.” “Bu benim hayatımın ruhu ve hayatımın bu döneminde bile sevdiğim şeyi yapabildiğim için gerçekten şanslıyım” diye ekledi.

Nesiller boyu hayranlar için Rivera, sahnede doğanın gücüydü. Londra ve New York'ta düzinelerce sahne gösterisinde yer almış, kabare turlarında onbinlerce kilometre kat etmiş, filmlerde ve televizyon programlarında rol almıştı.

Broadway'de unutulmaz karakterlere hayat vermişti: 1957'deki ilk West Side Story'deki ünlü America şarkısıyla Anita'nın yanı sıra, 1960'taki Bye Bye Birdie'deki Rosie, 1975'teki Chicago'daki Velma Kelly ve 1975'teki Chicago filminin baş kahramanıydı. Örümcek Kadının Öpücüğü.

Hiçbir provayı ve tabii ki gösteriyi bile kaçırmayan bir mükemmeliyetçiydi. Ellili yılların başında girdiği müzik türünde şansını denemeden önce klasik dans eğitimi alarak eğitim aldı. Bir şarkıcı ve oyuncu olarak aslında kendi kendini yetiştirmişti ama aynı zamanda zamanın en ünlü öğretmenlerinin yardımıyla da iş başında öğrenmişti: koreograflar Bob Fosse ve Jerome Robbins, besteci Leonard Bernstein, oyun yazarı Terrence McNally 2015 yılında The Visit'in Broadway prodüksiyonunda yeniden bir araya gelen librettist Fred Eb.

1986'da arabasına bir taksinin çarpması sonucu birden fazla bacağı kırıldığında kariyeri geçici olarak askıya alındı. Her zaman onu karakterize eden irade gücüyle Chita, bir yıl boyunca rehabilitasyona gitti, ardından yıllarca geçimini sağlayan kabare şarkılarında dans etmeye geri döndü. Ancak tam olarak iyileşmemişti: 1993 yılında, yedi yıl sonra Örümcek Kadının Öpücüğü'ndeki rolünü yeniden canlandırdığında, “Artık beni bale ayakkabılarıyla görmeyeceksiniz çünkü artık Aşil tendonlarım yok” demişti. . 2009 yılında Başkan Barak Obama, Beyaz Saray'da düzenlenen bir törenle ona ABD'deki en yüksek sivil onuru olan Özgürlük Madalyası'nı verdi.