Zorbalığa karşı Sanremo'dan BM'ye

Felaket

New member
Tgcom24
Küresel vatandaşlık için sanat

Sanatçı, Birleşmiş Milletler Küresel İletişim Departmanı'na bağlı bir kuruluş olan United Network'ün düzenlediği “Küresel Vatandaşlık için Sanat” başlıklı “Gcmun konuşmaları” girişimi kapsamında konuşma yapmak üzere seçildi. Konuşmasının temasını “Büyümek ve Geleceğe Bakmak” olarak belirleyen sanatçı, kendi kişisel deneyiminden yola çıkarak öğrencilere yoğun bir düşünme anı yaşattı.

“Hayallerinize inanmak sizi kurtarır”

Sanremo'daki bir vahiy şarkısı olan “La Rabbia Non Ti Basta”da olduğu gibi, konuşmasının ana motifi şuydu: “Hayallerinize inanmak kurtarır”. Dünya liderlerinin her yıl konuştuğu BM podyumunda BigMama şunları söyledi: “Hayatım boyunca beni tamamen hatalı olduğuma inandırdılar. Fiziğim, herhangi birinin beni gerçekten tanımasından önce insanların beni 'yetersiz' olarak değerlendirmesine neden oldu. ” Şişman bir kişi, dedi BigMama: “Başkalarının hayalinde, gelişme arzusu olmayan, kayıtsız, tembel, hareketsiz, zeki olmayan bir kişidir. Benim gibi bir insan için hayal kurmak işe yaramazdı”, diye hatırladı şarkıcı.

Yıllardır hem sözlü hem de fiziksel zorbalık

Heyecanlı ve ilk kez Büyük Elma'da (ancak Spotify ile birlikte Times Meydanı'nda dev bir ekranda görülmüştü) BigMama, BM podyumunun sopasını mimar Mario Cucinella'dan devralarak kişisel yolculuğunun aşamalarını yeniden takip etti. tarih : “Ben aynı derecede küçük bir zihniyete sahip çok küçük bir kasabadan geliyorum. Yıllarca sözlü ve fiziksel zorbalığa katlanmak zorunda kaldım. Çocukluğumun ve ergenliğimin her gününün nefret sözleriyle dolu olduğunu hatırlıyorum. 'Şişman kız, devam et Diyet, berbatsın' Yıllarca sessiz kalarak acıdan kaçınmaya çalıştım. İlk tepki öfke oldu. 13 yaşında intihar ve kendine zarar vermeyle ilgili bir rap olan ilk şarkım Charlotte'u yazdım ve üç yıl boyunca hepsini sakladım. Ben.

Yeni albüm

BigMama, YouTube'a koyacak güce sahip olduğumda doğdu.” 24 yaşında, 10 Mart'ta Kadınlar Günü için yeni albümü “Blood”u çıkaran Marianna, BigMama'nın “Blood”u için “bir kalkan ve silah” olduğunu anladı. ANSA'ya şunları söyledi: “Mümkün olduğu kadar çok insana ulaşmak için “daha az keskin sözlerin olduğu” bir albüm olacak: BM Milanese'deki deneyiminden bahseden Marianna, “Hayatımın her küçük parçasını içerecek” dedi. “Her zamankinden daha güzel hissettiğinde ama yine de insanlardan korktuğunda”, ardından ilk gerçek kayıt sözleşmesini imzalamak üzereyken ortaya çıkan Hodgkin lenfoması hastalığından ve 12 kemoterapi seansıyla karşı karşıya kaldığında: “Hayatın en karanlığıydı” hayatım”, şöyle dedi: “Müzik beni gerçekten kurtardı. İyileştim ve o zaman sonunda bana birinciliği hak ettiğimi öğretti. Eğer kendimi sevmezsem bunu benim için kimse yapmaz. Eğer ben kendimi kurtarmazsam bunu benim için kimse yapamayacak. “Öfke sana yetmez” sözünde olduğu gibi; hayallerine inanmak kurtarır.”

Bigmama ve Rai gazetecisinden “kötü” tweet

Bigmama, Sanremo 2024'teki ilk performansının ertesi günü “Ben bir kadınım, şişmanım, rapçiyim ve eşcinselim: Hepsine sahibim” dedi. 23 yaşındaki Marianna Mammone (BigMama'nın gerçek adı) zorbalığa karşı mücadele ediyor ve hayatı boyunca elbise utanç vericiydi. Bunu Sanremo'da bir gazeteciden, üstelik Rai'den almayı kesinlikle beklemiyordunuz. Ariston sahnesine getirilen “La rage non ti Basta” şarkısı da bundan, Marianna'nın kendini kurtaran bir çocuk olarak kurtuluşundan bahsediyor. Rai gazetecisinin yorumu Bigmama'nın fiziksel görünümü ve elbisesi hakkında ironikti. Şirket sessiz kalmadı. Aslında CEO Roberto Sergio hemen tepki gösterdi. Açıklamada, “Rakip bir sanatçıya yönelik aşağılayıcı tweet haberini duyar duymaz, Rai'nin İnsan Kaynakları Organizasyon Müdürlüğü'nden, bir gazeteciye vücudu utandırdığı için disiplin işlemi başlatmasını istedim”, ifadesinde tartışmanın daha başlangıç aşamasında bastırıldığı belirtildi.