Yorum: Siri – Ebedi Beta

xTasarim

Global Mod
Global Mod
Apple 2011 yılında Siri'yi tanıttığında, bilim kurgu gibi görünüyordu: ne dediğinizi anlayan, aktiviteleri gerçekleştiren ve iPhone'u gerçek bir kişisel asistan haline getiren bir ses asistanı. Ancak son yıllarda Siri ile konuşanlar, gerçekliğin vaatlerin çok gerisinde kaldığını biliyorlar.

2/2025 MAC & I sayısı, iOS 18.4 ve Apple Intelligence hakkında şimdi Almanca'da bulunan öneriler sunmaktadır. İOS 18 ve MacOS 15 için vaat edilen Siri'nin gelişmeleri şimdiye kadar ortadan kayboldu ve muhtemelen sadece 2026'da gelecek. Torsten Beeck, Siri'nin eleştirel bir vizyonuna sahip olma fırsatı olarak kabul ediyor.

Alexa Di Amazon alışveriş listeleri oluştururken ve Google Asistan karmaşık sorularla hokkabazlık yaparken, Siri yarıya pişirilen yanlış anlama ve cevaplar için dolaştı. Zamanla ilgili sorular, “zaman” konusunda Wikipedia makaleleri ve “Yarın sabah randevumu hatırla” olarak basit görevlerle isteyerek cevaplandı.

Bir çağrı başlatmadan Siri ile bir zamanlayıcı kurmaya çalışan herkes, bu dijital yardımcısı hızlı bir şekilde hızlı bir şekilde sahipti.

Openi bir sohbetle geldi ve dil kayakının ne kadar iyi olabileceğini gösterdi. Aniden bir araba ile anlaşılmış gibi konuşabilirsin. Akıllı cevaplar, sıvı konuşmalar, gerçek bir asistana sahip olma hissi. Siri? Sessiz. AI modelleri nefes kesen bir ritimde gelişmeye devam ederken, Siri sadık ama gerçekten ne istediğinizi nadiren bilen beceriksiz bir arkadaş kaldı.

Torsten Beeck, Haberler Media'nın yayıncısıdır.

Ama şimdi en azından küçük bir umut var: Apple, Siri'nin en az bir gün yeni bir güç AI ile olduğunu duyurdu. İlk İngilizce konuşan denemelerim gerçekten geliştiğini gösteriyor; Ancak Siri, daha karmaşık siparişler de yapabilen entegre bir sistem olmaktan çok uzaktır.

Hey, Siri, dijital bir asistanım olmak istiyorum, bu yüzden lütfen bu sefer beni hayal kırıklığına uğratmayın. Bir ikinci (üçüncü? Dördüncü?) – Ayrıca kullanın. Aksi takdirde vokal asistanları arasında “anlamadım” örneği olarak kalacaksınız.

(WRE)